Drago nam je najaviti novo izdanje Dana otvorenih podataka i pozvati vas na druženje koje već sedmu godinu okuplja građanske hakere - i sve koji imaju ideju kako bi otvorena razmjena informacija mogla unaprijediti život u zajednici.

Ako ste znatiželjni, istraživači, aktivisti, novinari, programeri, javni službenici, dužnosnici koji donose odluke, inovatori, poduzetnici kojima su otvoreni podaci pogonsko gorivo, ili imate sjajnu ideju i tražite s kime bi ju mogli podijeliti, pa i ostvariti - pridružite nam se 6.-8.3.2020. u Zagrebu.

Sudjelujte u programu - bilo da želite predstaviti svoj projekt, ideju ili na drugi način doprinijeti raspravama prijavite svoj prijedlog putem kontakta.

Prijave za gostovanje na konferenciji su otvorene do 1. veljače 2020. a ovogodišnje izdanje bavit će se:

  • Transparentnošću troškova i izvora financiranja političkih kampanja, kao i pitanjem regulacije političkog oglašavanja na društvenim mrežama.

  • Zlouporabom GDPR-a za skrivanje podataka koji bi trebali biti javni, poput imovinskih kartica sudaca ili hrvatskih zastupnika u institucijama EU.

  • Europskim temama sa zatvorenih sjednica Vlade.

  • Otvaranjem registra stvarnih vlasnika tvrtki.

Vikend datathon

Nakon konferencije u petak prilika je za suradnju i razmjenu iskustava u radu na konkretnim setovima podataka ili idejama za razvoj novih aplikacija i softverskih rješenja.

Imate set podataka ili konkretan projekt na kojem bi željeli skupiti ekipu - pišite nam.

Prijave za datathon ideje su otvorene do 15. veljače 2020.

Javite nam se sa svojim idejama i proširite vijest.

Više detalja o programu konferencije i setovima podataka koje pripremamo – uskoro!

Slika u headeru: Datathon - projektni timovi #ODD2019, photo by H.A.