Dani otvorenih podataka Hrvatska 2022.

Online

Domaćini: Code for Croatia & Gong | RSVP: panel & hackathon

Open Data Day je vikend građanskih inovacija i društvenog aktivizma kroz rad s otvorenim podacima, koji se globalno obilježava od 4. do 6. ožujka 2022. godine. Pridruži se ovogodišnjim Danima otvorenih podataka!

Virtualna konferencija

Online prijenos


Petak, 4. ožujka 2022. u 10 sati

Kako se šire dezinformacije o COVID-u, tko su najutjecajniji dezinformatori i kakva je u tome uloga mainstream medija i medija specijaliziranih za provjeru točnosti tvrdnji u javnom prostoru, odgovorit će znanstvenice i znanstvenik sa sveučilišta u Rijeci, Osijeku i Dubrovniku. Koliko su besplatni i dostupni za ponovnu uporabu prostorni podaci i podaci o prirodi i okolišu u Hrvatskoj, te koja će tijela javne vlasti nakon izmjena Zakona o pravu na pristup informacijama imati pravo naplaćivati otvaranje svojih podatkovnih registara, poslušajte na panelu ‘Podaci otvoreni samo za bogate’ od 12 sati. ‘Tko vas plaća’ često je pitanje koje se lani često postavljalo civilnom društvu kao dio difamacijske kampanje o financiranju i radu udruga. Registriraj se za online sudjelovanje.

Više o raspravi

Virtualni vikend hackaton

Online iz udobnosti naših domova


Subota i nedjelja 5. i 6. ožujka 2022.

Online vikend hackathon otvaramo u subotu, 5. ožujka, u 10 sati, predstavljanjem prijavljenih projekata, a pridružiti nam se možete i na vikend radionicama na kojima ćete naučiti kako automatizirati preuzimanje (skrejpanje) podataka s web mjesta, doznati više o Pro funkcionalnost platforme za digitalni pristup pravu na informacije, ImamoPravoZnati.org, poslušati predavanje ekonomskog istraživača i data entuzijasta Ivana Žilića o važnosti podataka za ekonomska istraživanja, te dobiti pristup jedinstvenoj bazi podataka o politički izloženim osobama Istočne i Srednje Europe i Zapadnog Balkana PEP Explorer. Registriraj se za online sudjelovanje.

Više o hackathonu

Sponzori

Budi sponzor eventa - kontaktiraj nas.

  • Logo sponzora

Partneri

Budi partner događaja - kontaktiraj nas.

  • Logo partnera događaja

Medijski pokrovitelj

Budi medijski pokrovitelj događaja - kontaktiraj nas.

  • Logo medijskog pokrovitelja

Organizatori

  • Gong
  • Code for Croatia

Uključi se

Volontiraj

Ponudi nam svoju pomoć u organizaciji događaja. Pomozi nam volontiranjem na Open Data Day.

Postani volonter

Sponzorstvo

Zainteresirani sponzori mogu nam se javiti putem navedenog linka.

Obrazac za sponzore

Prošli ‘Dani otvorenih podataka’

Pogledaj arhivu

Prijavi se za obavijesti o Danima otvorenih podataka

Pretplati se putem RSS

</> Code for Croatia održava & njeguje sa heart a sve je smješteno na heart GitHub Pages