Rezervirajte petak i prvi vikend u ožujku za #ODD2021 - Dane otvorenih podataka 05. - 07.03. 2021.

Ako ste znatiželjni, istraživači, aktivisti, novinari, programeri, javni službenici, dužnosnici koji donose odluke, inovatori, poduzetnici kojima su otvoreni podaci pogonsko gorivo, ili imate sjajnu ideju i tražite s kime bi ju mogli podijeliti, pa i ostvariti - pridružite nam se.

Sudjelujte u programu - bilo da želite predstaviti svoj projekt, ideju ili na drugi način doprinijeti raspravama prijavite svoj prijedlog putem kontakta.

Prijave za gostovanje na konferenciji su otvorene, a ovogodišnje izdanje donosi:

  • Pitaj što želiš znati o izmjenama Zakona o pravu na pristup informacijama koji stupa na snagu u srpnju ove godine. Članove i članice nedavno oformljene radne skupine za izmjene Zakona uživo će odgovarati na ova i druga pitanja koja im o pravu na pristup informacijama želite postaviti.

  • Kako otvoreni podaci mogu pomoći zajednici uslijed katastrofa koje su digitalizirale društvo.

Virtualni vikend hackaton

Nakon konferencije u petak prilika je za suradnju i razmjenu iskustava u radu na konkretnim setovima podataka ili idejama za razvoj novih aplikacija i softverskih rješenja.

Budi dio ekipe koja razvija Popravi.to - besplatni servis za prijavu problema i oštećenja na lokalnoj javnoj infrastrukturi, pridruži se kreiranju centralnog repozitorija podataka za korona virus, istraži podatke koje o radu saborskih zastupnika i zastupnica skuplja Parlametar. Ako želiš znati više o ekipi Code for Croatia i kako im se pridružiti - Lana, Miroslav i Filip odgovaraju na sva pitanja o civilnom hakiranju i kako se uključiti i ako nisi haker.

Imate set podataka ili konkretan projekt na kojem bi željeli skupiti ekipu - pišite nam.

Javite nam se sa svojim idejama i proširite vijest.

Više detalja o programu konferencije i setovima podataka koje pripremamo – uskoro.

Izvor: codeforcroatia.org